• Home
  • Over het buurthuis

Over het buurthuis

1. Buurthuis Den Nul

Buurthuis Den Nul organiseert activiteiten met en voor bewoners van Den Nul, Fortmond en Duur. Het Buurthuis is gevestigd in hetzelfde gebouw als OBS De Holsthoek. Vanwege afspraken mogen in het Buurthuis geen particuliere feesten gegeven worden.

2. Bestuur

Het bestuur van Buurthuis Den Nul houdt het reilen en zeilen van het Buurthuis in de gaten. Het bestuur bestaat uit de volgende mensen:

 

Paul Achtereekte, T. 562472

Harry Bouwmeester, T. 563397

Alfons Broekman

Henriette Haverkate (penningmeester), T. 564000

Jan Scholtens, T. 562229

 

Vragen, opmerkingen of suggesties? Neem contact op met een van de bestuursleden of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vacatures in het bestuur

Het bestuur van Buurthuis Den Nul zoekt een voorzitter en/of secretaris om het bestuur te versterken. 

Het bestuur komt ongeveer eens in de 6 weken bij elkaar. Het bestuur houdt toezicht op het reilen en zeilen van het Buurthuis. Een aparte barcommissie beheert de bar; de activiteitencommissies bedenken en organiseren een groot deel van de activiteiten. 

Vind jij het leuk om een bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van Den Nul via een functie in ons bestuur? Neem dan contact op met een van de bestuursleden of informeer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3. Commissies

Buurthuis Den Nul werkt met commissies. Zo helpen heel veel mensen met het organiseren van activiteiten en het beheer van de bar. Daarmee blijft het werk voor iedereen behapbaar en leuk! Lijkt het je leuk om te helpen bij een van de activiteiten? Meld je bij een commissielid, bij een van de bestuursleden of informeer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Barcommissie:

Paul Achtereekte, T. 0570 562472

Jan Scholtens, T. 0570 562229

Harry Bouwmeester, T. 0570 563397

 

Commissie Knutsel- Carnaval- Palmpasenclub:

Ellen Jannink, Mirjam Wiltens, T. 0570 564049

 

Commissie Houtdorp:

Guusta Zuurbier             

Margo Meijerink, T. 0570-561878    

       

Commissie Activiteiten en Jaarplanning:

Wilma van Essen, T. 06 13824442

 

Commissie Speel-o-theek:

Margo Meijerink T. 0570 561878

 

Commissie Creatieve Hobbyavond:

Johanna Westerhuis, T. 0570-564173

 

Commissie Hanenkraai:

Jos Holterman  T. 0570 562338

 

Commissie Toneelvoorstelling:

Thea Bouwmeester, Rita Niemeijer

 

Commissie Handwerkgroep en ouderengym:

Fenny Harmsen

 

Beheer website:

Jan Scholtens, T. 0570-562229

4. Hoe het begon...

De initiatieven tot het realiseren van een buurthuis op Den Nul stammen uit 1977. Destijds was er een groep jongeren in Den Nul van de rond 15 jaar die de behoefte hadden aan een jeugdhonk. Deze jongeren hebben zich toen tot Henk(†) en Sientje(†) Harmsen gewend met vraag hen te helpen bij het realiseren van hun wens. Ze kregen het advies om hulp te vragen aan B&W van Olst.

Mede door de bemoeienis van burgemeester dhr. J.G. Bosch werd er uiteindelijk een actiecomité opgericht, bestaande uit mw. J. Hoekman, mw. S. Harmsen, dhr. J.P. Oosterhuis, dhr. P. van Vonderen, en dhr. H. Harmsen. Dit comité ging de mogelijkheden op Den Nul bekijken. Daarna ontstond, samen met de jongeren, het idee voor een buurthuis en een buurthuisvereniging.

Op enig moment werd het actiecomité het eerste voorlopige buurthuisbestuur met als belangrijkste uitdagingen startkapitaal generen voor de clubkas en een onderkomen realiseren. Hiertoe werd een ledenactie georganiseerd met een startcontributie van fl 25,--. Resultaat 170 betalende leden. Van de gemeente kwam vervolgens het aanbod een oude kantine van Zendijk te kopen voor het symbolische bedrag van fl 1,--. Dit gebouw zou op een vrije strook grond, hoek Berkenweg – Houtweg, geplaatst worden. Door bezwaren uit de buurt ging dit plan niet door.

Toch kwam er een oplossing. Dit in de vorm van een noodlokaal ten behoeve van de basisschool De Holsthoek. Door medewerking van het schoolhoofd dhr. Achterkamp kon hiervan gebruik worden gemaakt zodat het buurthuiswerk kon starten.

Op 25 november 1977 ontving het toenmalige bestuur een toestemmingsbrief van B&W van Olst dat met ingang van 1 december 1977 het noodlokaal onder bepaalde condities gebruik kon worden. Op 16 mei 1978 werd het buurthuis officieel geopend door burgemeester dhr. J.G. Bosch.

Give your website a premium touchup with these free WordPress themes using responsive design, seo friendly designs www.bigtheme.net/wordpress